Det goda från Norden möter det goda från Japan

Nogowa – vår variant av goma wakame är gjord med sockertång från Nordens friska vatten tillsammans med djupa smaker från Japan. Kan något verkligen vara hälsosamt, klimatsmart, närproducerat och jättegott på samma gång? Svaret är ja – tack vare våra friska hav, det asiatiska köket och Frida Ronges smaksinne är vår Nogowa faktiskt allt det där!

Nordic Goma Wakame

Ät den som ett fräscht tillbehör till din sushi, som topping på din poké bowl eller varför inte som en överraskande god munsbit på julbordet? Ja, det är ingen annan än du och din fantasi sätter gränserna för var vår Nogowa hör hemma!

Frida Ronge – stjärnkocken bakom receptet

Hjärnan bakom Nogowa tillhör ingen mindre än den hyllade matkreatören Frida Ronge. Med hennes skarpa sinne för det nordisk-asiatiska köket och en stor passion för hållbarhet och tång är det svårt att föreställa sig någon bättre lämpad för uppgiften.

– Jag har länge velat hitta en samarbetspartner gällande utveckling av produkter med tång eftersom denna fantastiska råvara ligger mig varmt om hjärtat sedan många år tillbaka. Kobbs filosofi stämmer helt överens med mina värderingar och att få vara med och ta fram en tångsallad som jag själv saknat på marknaden i flera år känns helt spot on. Salladen har en underbar textur och smaken gör att man faktiskt inte får nog, man vill bara äta mer. Ännu bättre känns det eftersom den är klimatpositiv, säger Frida Ronge.

Salladen har en underbar textur och smaken gör att man faktiskt inte får nog, man vill bara äta mer.

Här kan du smaka på Nogowa!