Senaste nytt från kusten
-
Kobb genomför lyckad emission – stärker sin expansion inom svensk tångbransch
.: Kobb genomför lyckad emission – stärker sin expansion inom svensk tångbranschDet svenska foodtechbolaget Kobb, med verksamhet inom klimatpositiv tångförädling, har genomfört en lyckad nyemission. Emissionen övertecknades och tillför bolaget totalt 4,3 MSEK. Kapitalet möjliggör en accelererad expansion av vidareförädling samt lansering av nya tångbaserade produkter. Emissionen riktades till både befintliga och nya investerare, däribland ett antal strategiska aktörer med kompetens inom hållbar livsmedelsproduktion. Det stora…
-
Provsmakning av vår tångsallad i UR Forskarna
.: Provsmakning av vår tångsallad i UR ForskarnaNyfiken på hur vår svenska tångsallad smakar? Häng med när Forskarna åker till Haninge för provsmakning! 10 av 10! 9,5 av 10 och stark 4a av 5! Överraskande gott! ⭐ Så låter det när vår tångsallad med japanska smaker provsmakas i URs program Forskarna. Hela avsnittet hittar du på UR Play, eller här.
-
Provsmakning av Svensk Tångsallad med Japanska smaker i Nyhetsmorgon
.: Provsmakning av Svensk Tångsallad med Japanska smaker i NyhetsmorgonVår svenska tångsallad med sockertång och japanska smaker provsmakades i TV4s Nyhetsmorgon i söndags och fick härliga och positiva reaktioner från Jenny och Lotta! Vi känner igen det, så många älskar smaken och upptäcker att tång är gott att äta när de provsmakar salladen. Nyttig, klimatsmart och närproducerad i vår produktionsanläggning i Glommen utanför Varberg…
-
Svensk Tångsallad med Japanska smaker i Linas Matkasse
.: Svensk Tångsallad med Japanska smaker i Linas MatkasseTa chansen att provsmaka vår goda, klimatsmarta och hälsosamma tångsallad gjord på odlad sockertång! Mellan vecka 13 och 18 finns tångsalladen med i Linas Matkasse tillsammans med Frida Ronges sushirecept. Salladen har djupa smaker av Japan och är en perfekt side dish till sushin. Såhär säger Frida, som har tagit fram receptet, om tångsalladen: ”Salladen…
-
Kobb delas i två verksamheter – skapar fokus inom odling och produktion
.: Kobb delas i två verksamheter – skapar fokus inom odling och produktionDet svenska impact- och foodtechbolaget Kobb bedriver klimatpositiv kommersiell tångodling på havets villkor, baserat på den svenska västkusten. Bolaget har även etablerat en egen produktion av tångprodukter i Glommen, Halland. Med nya tillstånd för odling i Hakefjorden och lanserad produkt på marknaden ökar bolagets potential inom såväl tångodling som vidareförädling och produktion av tångprodukter. För att…
-
Kobb lanserar svensk tångsallad
.: Kobb lanserar svensk tångsalladDet svenska företaget Kobb AB odlar klimatpositiv tång på havets villkor och förädlar den nya råvaran från havet på den svenska västkusten. Nu tar bolaget nästa steg och lanserar en helt ny produkt. I början av 2023 startade Kobb ett exklusivt och långsiktigt samarbete med den hyllade kocken och matkreatören Frida Ronge, som nu även…
-
Frida Ronge och Kobb skapar ny sjömat tillsammans
.: Frida Ronge och Kobb skapar ny sjömat tillsammansNy sjömat ska bli resultatet av samarbetet mellan foodtechbolaget Kobb AB och den hyllade kocken Frida Ronge. Kobb odlar klimatpositiv tång på havets villkor och råvaran förädlas på den svenska västkusten. Kobb och Frida Ronge har bestämt sig för att tillsammans skapa nya smakrika och spännande produkter av hållbar tång, ny sjömat för alla.
-
Cajsa Torell blir ny vd för Kobb AB
.: Cajsa Torell blir ny vd för Kobb ABDet västkustbaserade Impact- och foodtechbolaget Kobb AB odlar miljöpositiv tång på havets villkor, bereder tångråvara för användning inom bland annat livsmedelsindustrin och förädlar konsumentprodukter av tång. Bolaget står inför en expansion med fokus på full kommersialisering.